29.11.2022 tarihinde eklendi
Süt ve süt ürünleri istatistikleri, aylık ve yıllık bazda yürütülen çalışmaları kapsamaktadır. Ülkemizin ekonomik yapısında meydana gelen değişimleri belirlemek ve tarımsal ekonomiyi oluşturan sektörlerden süt ve süt ürünü üreten işletmelerinin durumlarını izlemek için gerekli veri setlerini oluşturmak, karar organlarının alacağı ekonomik ve sosyal tedbirlere ışık tutacak bilgileri elde etmek, ülkemiz süt sektörü politikasının belirlenmesi için çeşitli araştırmalara veri hazırlamak ve sektörün milli gelire katkısını belirlemek için Avrupa Birliği hayvansal üretim mevzuatlarına uyumlu veri derlemek bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır.
· İnek Sütü
·
Koyun Sütü
·
Keçi Sütü
·
Manda Sütü
·
Krema
·
İçme Sütü
·
Kaymak
·
Konsantre Süt
·
Tam Yağlı, Yarım Yağlı Süt Tozu, Kaymak Tozu
·
Yağsız Süt Tozu
·
Tereyağı
·
İnek Peyniri ( İnek sütünden elde edilen tüm
peynir çeşitleri)
·
Koyun, Keçi, Manda veya Karışık sütlerden elde
edilen peynirler
·
Yoğurt
·
Ayran
şeklindedir. Ayrıca İnek Sütü, Koyun Sütü, Keçi
Sütü, Manda Sütü ve Krema değişkenleri için,
·
Çiftliklerden ve toplama merkezlerinden alınan ;
miktar ve yağ, protein oranı
·
İşletmenin kendi çiftliğinde ürettiği ; miktar ve
yağ, protein oranı
bilgileri de bulunmaktadır.